ВИСОКА ГРАЂЕВИНСКО · ГЕОДЕТСКА ШКОЛА БЕОГРАД

Само по ВГГШ

Актуелности

[05.04.2019.]  Свечана академија поводом обележавања Дана студената:

Поводом обележавања Дана студената (4. април), у организацији Студентске конференције академијa струковних студија и високих школа Србије, и ове године је у Народној скупштини одржана свечана академија.

Овом догађају присуствовали су и наши студенти Александар Стаменов, који је награђен као најбољи студента Школе, Ксенија Великинац, члан Студентског парламента и Кристина Брковић, председник Студентског парламента ВГГШ као и директор Школе проф. др Вуле Алексић.

Присутнима су се обратили председник Студентске конференције академија струковних студија и високих школа Милутин Марковић и председник Конференције академија струковних студија и високих школа Бранко Савић као и представници Народне скупштине Републике Србије, Министарства просвете, науке и технолошког развоја, Националног савета за високо образовање...

Потпредседник Народне скупштине проф. др Владимир Маринковић поручио је студентима да је циљ Парламента и Владе да обезбеде законске оквире и привредни амбијент, који ће зауставити „одлив мозгова“ и младе и квалификоване људе задржати у Србији.

Присутнима се обратио и Виктор Недовић државни секретар Министарство просвете, науке и технолошког развоја, који је најавио да ће Влада у оквиру великог реформског замаха, наставити да ради на подизању квалитета студија и стандарда студената, како кроз кредитирање, тако и кроз унапређење квалитета студентског смештаја. Државни секретар говорио је и о Нацрту закона о студентском организовању и Нацрту закон о дуалном моделу студија у високом образовању.

На крају су, традиционално, најбољим студентима струковних студија у Србији уручене награде.

Више детаља и ВИДЕО на: www.parlament.gov.rs