ГЕОДЕТСКИ ОДСЕК

Студијски програм: ГЕОДЕЗИЈА - ГЕОМАТИКА

Само по ВГГШ

23.05.2016.

Predavanje predstavnika Republičkog geodetskog zavoda
studentima specijalističkih studija Visoke građevinsko-geodetske škole

U skladu sa implementacijom Sporazuma o poslovno-tehničkoj saradnji između Republičkog geodetskog zavoda i Visoke građevinsko-geodetske škole u Beogradu, eksperti Republičkog geodetskog zavoda su 21.05.2016. godine održali predavanja studentima specijalističkih strukovnih studija Visoke građevinsko-geodetske škole.

rgz

Predavanje predstavnika Republičkog geodetskog zavodaPredavanja su se odnosila na najznačajnije i trenutno najaktuelnije aktivnosti koje se sprovode u Republičkom geodetskom zavodu, kao i na strateška opredeljenja u daljem razvoju njegovih najznačajnijih organizacionih celina. 

Najnovije aktuelnosti iz domena rada Sektora za katastar nepokretnosti prezentirala je koordinator sektora Mirjana Radović, dip. inž. geodez. Segment Objedinjene procedure, koji je u nadležnosti Republičkog geodetskog zavoda, studentima je detaljno prikazala načelnica Odeljenja za projektovanje i planiranje u Sektoru za katastar nepokretnosti, Sonja Rakić, dip. inž. geodez.
Predavanje predstavnika Republičkog geodetskog zavoda Pomoćnik direktora u Sektoru za informatiku i komunikacije Republičkog geodetskog zavoda  Veselin Bakić, dip. inž. geodez. se u okviru svog predavanja osvrnuo na glavna strateška opredeljenja i težište aktivnosti Zavoda u narednom periodu, a onda detaljno prikazao stanje svih informacionih sistema koje generiše i održava Republički geodetski zavod. Danka Garić, spec. struk. inž. geodez. je detaljno prilazala stanje i aktivnosti vezane za Adresni registar. Aktivnosti iz nadležnosti Sektora za geodetske radove prikazao je Siniša Stojanović, dipl. inž. geodez., pri čemu se posebno osvrnuo na nivelmanske mreže, izneo analizu stanja postojećih mreža i prikazao Projekat nove referentne nivelmanske mreže Srbije.

Predavanje predstavnika Republičkog geodetskog zavodaPredavanja su pobudila veliko intresovanje studenata, što je rezultiralo diskusijom i brojnim pitanjima, na koje su predstavnici Zavoda sa zadovoljstvom odgovarali.

Visoka građevinsko-geodetska škola strukovnih studija iz Beograda se još jednom zahvaljuje Republičkom geodetskom zavodu, a posebno njegovim predstavnicima koji su se ljubazno odazvali pozivu i studentima specijalističkih studija održali inspirativna predavnja.